DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Vinič stolový 'Alešenkin'

Kód: 103109
Novinka
Neohodnotené
12,90 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Vitis vinifera 'Alešenkin'

 Veľmi skorá, silne rastúca stolová odroda. Kónické hrozno je veľké, s priemernou hmotnosťou 0,5 kg. Bobule sú stredne veľké až veľké, vážia 4,5 g, majú oválny tvar a žlto-jantárovú farbu. Dužina je chrumkavá, pevná a veľmi príjemnej chuti. Zber sa začína začiatkom augusta. 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Vinič stolový 'Alešenkin' - veľmi skorá, silne rastúca stolová odroda. Kónické hrozno je veľké, s priemernou hmotnosťou 0,5 kg. Bobule sú stredne veľké až veľké, vážia 4,5 g, majú oválny tvar a žlto-jantárovú farbu. Dužina je chrumkavá, pevná a veľmi príjemnej chuti. Zber sa začína začiatkom augusta. 

 

Pestovanie: vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla hnojte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežte na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude prinášať ovocie. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6-8 očiek. Úrodu možno očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Bežným škodcom viniča je voška viničová, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov na preventívne použitie.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Stolové odrody
Svetlo: Slnko
Balenie: kontajner C2
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 22/FP/0002 D: PL
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: