DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Vinič muštový 'Pálava'

Kód: 69402 69403 Zvoľte variant
Neohodnotené
5,60 € / ks 9,90 € / ks od 5,60 € / ks
Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Vitis vinifera ´Pálava´

 Kríženie Tramínu červeného a Mülleru Thurgau. Zber v polovici októbra. Bobule sú stredne veľké, oválneho tvaru. Šupka je sfarbená do červeno-šeda. Je to sladká vínna réva, ktorá je veľmi odolná proti mrazu. Výsledné víno z tejto odrody je plné a má výraznú arómu.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Vinič muštový ´Pálava´ - kríženie Tramínu červeného a Mülleru Thurgau. Zber v polovici októbra. Bobule sú stredne veľké, oválneho tvaru. Šupka je sfarbená do červeno-šeda. Je to sladká vínna réva, ktorá je veľmi odolná proti mrazu. Výsledné víno z tejto odrody je plné a má výraznú arómu.

Pestovanie: vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla hnojte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežte na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude prinášať ovocie. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6-8 očiek. Úrodu možno očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Bežným škodcom viniča je voška viničová, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov na preventívne použitie.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Muštové odrody
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromčekèek alebo kontajner
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 23/FP/0020 D: IT

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: