DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Vinič 'Isabella červená'

Kód: 88235
Neohodnotené
7,50 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Vitis vinifera 'Isabella červená'

Odolná odroda, vhodná na výrobu vína a muštu. Hrozno je stredne veľké. Väčšie bobule okrúhleho tvaru majú červenú farbu. Chuť je sladká. Dozrievajú začiatkom septembra. Odroda je odolná proti väčšine chorôb a mrazu, preto je vhodná aj do vyšších nadmorských výšok.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Vinič 'Isabella červená' - odolná odroda, vhodná na výrobu vína a muštu. Hrozno je stredne veľké. Väčšie bobule okrúhleho tvaru majú červenú farbu. Chuť je sladká. Dozrievajú začiatkom septembra. Odroda je odolná proti väčšine chorôb a mrazu, preto je vhodná aj do vyšších nadmorských výšok.

 

Pestovanie: vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla prihnojujte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežieme na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude rodiť. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6 až 8 očiek. Úrodu možno potom očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Častou chorobou viniča je múčnatka, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov, a to ako preventívnych, tak aj na okamžité použitie.

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Stolové odrody
Svetlo: Slnko
Balenie: špeciálné balenie
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 21/FP/0049 D: CZ
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: