Vinič 'Supernova'

Kód: 106802 4832 Zvoľte variant
Neohodnotené
12,90 € / ks 7,90 € / ks od 7,90 € / ks
Skladom (>5 ks) PREDOBJEDNÁVKA JAR 2025 (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Vitis vinifera 'Supernova'

Báječná stolná odolná odroda s ružovým, bezsemenným hroznom, ktoré sa vyznačuje ružovo-červenou farbou. Hrozno má veľké, kužeľovité (500-800 g).

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Vinič 'Supernova' - báječná stolná odolná odroda s ružovým, bezsemenným hroznom, ktoré sa vyznačuje ružovo-červenou farbou. Hrozno má veľké, kužeľovité (500-800 g). Bobule sú veľké (5 g), s jemnou, intenzívnou arómou. Šupka hrozna je tenká. Úroda začína v druhej polovici septembra. Rast rastliny je silný, produktivita vysoká. Je dobre odolná voči hubovým chorobám.

Pestovanie: Vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla hnojte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežte na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude prinášať ovocie. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6-8 očiek. Úrodu možno očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Bežným škodcom viniča je voška viničová, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov na preventívne použitie.

Dodatočné parametre

Kategória: Bezsemenné odrody
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenná sadenica alebo kontajner
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-4282 C: 25/FP/0004 D: IT

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: