Vinič'Dačnyj'
Kód: 100431.png?63cfc931)
.png?63cfc961)
.png?63cfc981)
.png?63cfc9a0)
Podrobný popis
Vinič 'Dačnyj' - obľúbená stolová, rezistentná odroda. Hrozno je veľké (až 350 g), modrofialové bobule sú tiež veľké, so šťavnatou, sladkou dužinou a vyváženou, harmonickou chuťou. Dozrieva od druhej polovice septembra.
Pestovanie: vinič je skutočne teplomilná rastlina, ktorej sa darí v nadmorskej výške 200-250 m. Pôda by mala mať dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Koncom júla prihnojujte Cereritom. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 - 15 cm, ostatné korene by sa mali úplne odstrániť. Rastlinu zrežieme na dve očká. Samotný rez je počas rastu veľmi dôležitý, bez neho vinič nebude rodiť. Rez sa vykonáva na jar, vo februári alebo v marci, pričom stolové odrody sa strihajú na 6 až 8 očiek. Úrodu možno potom očakávať v septembri a októbri. Pri výsadbe nezabudnite zohľadniť potrebu opory pre budúci vinič. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Častou chorobou viniča je múčnatka, proti ktorej je v súčasnosti k dispozícii mnoho prípravkov, a to ako preventívnych, tak aj na okamžité použitie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Stolové odrody |
---|---|
Svetlo: | Slnko |
Balenie: | špeciálné balenie |
Plant Passport: | A: Vitis B: CZ-4282 C: 21/FP/0016 D: CZ |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.