Šalvia hájna 'Sensation® Medium Violet' - Salvia nemorosa 'Sensation® Medium Violet'

Kód: 842818
Neohodnotené
4,30 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Salvia nemorosa 'Sensation® Medium Violet'

Odroda šalvie so stredne fialovými kvetmi, ktoré prinášajú do záhrady krásu a pestrosť. Je charakterizovaná stredne fialovými kvetmi, ktoré sú bohaté na nektár a priťahujú rôzne druhy opeľovačov, ako sú včely a motýle. Kvety sú zoskupené do hustých kvetenstiev na koncoch vzpriamených stoniek.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Šalvia hájna 'Sensation® Medium Violet' - odroda šalvie so stredne fialovými kvetmi, ktoré prinášajú do záhrady krásu a pestrosť. Je charakterizovaná stredne fialovými kvetmi, ktoré sú bohaté na nektár a priťahujú rôzne druhy opeľovačov, ako sú včely a motýle. Kvety sú zoskupené do hustých kvetenstiev na koncoch vzpriamených stoniek. Kvitne od neskorej jari do leta, s dlhým a hojným kvitnutím. Jej fialové kvety dodávajú záhrade romantický a osviežujúci vzhľad. Listy sú stredne zelené, úzke a aromatické. Majú typickú vôňu šalvie a sú odolné voči hmyzu. Listy dodávajú rastline sviežosť a krásu. Rastlina obvykle dosahuje výšku 30-45 centimetrov a má kompaktný, vzpriamený rastový tvar. Tvorí hustý porast, ktorý je vhodný na trvalkové záhony, ale aj na okrasné výsadby na okrajoch záhradných cestičiek.

Pestovanie: Nenáročná rastlina. Vhodné je slnečné stanovište. Pôda by mala byť dobre odvodnená a hlinoto-piesočnatá. Prípadné sucho jej nevadí. Ak vykonáte zostrihnutie po odkvitnutí, koncom leta opäť vykvitne. Aby bol rast kompaktný a hustý, je nutné vykonávať rez na jeseň či skoro na jar. Je plne mrazuvzdorná, ale prípadná zimná vlhkosť neznáša dobre.

Dodatočné parametre

Kategória: Trvalky a skalničky
Balenie: kontajner p11
Plant Passport: A: Salvia B: CZ-0701 C: 23/FP/0091 D: PL
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: