DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Ríbezľa 'Rosetta'

Kód: 4138 59696 10878 Zvoľte variant
Neohodnotené
5,20 € / ks 3,50 € / ks 2,90 € / ks od 2,90 € / ks
Vypredané Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Ribes rubrum 'Rosetta'

Odroda z Holandska, rastie intenzívne. Je veľmi odolná voči mrazu, ako aj voči plesni. Plody sú veľmi veľké a intenzívne jasne červené, sladko navinuté a aromatické. Zberajú sa od polovice júla.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Ríbezľa 'Rosetta' - odroda pochádzajúca z Holandska. Rastie intenzívne. Je veľmi odolná voči mrazu, ako aj voči americkej jesennej múčnatke. Odroda nie je náročná na pestovanie. Plody sú veľké, intenzívne svetločerveno sfarbené. Hrozno je dlhé. Majú sladkú a aromatickú chuť. Zberajú sa od polovice júla.

Pestovanie: pred výsadbou ríbezlí plochu odburiníme a dobre zásobíme organickými hnojivami, najlepšie maštaľným hnojom v množstve 6 až 8 kg na m2. Od nástupu plnej rodivosti krík hnojíme maštaľným hnojom ak ho nemáme použijeme suchý peletovaný maštaľný hnoj každý rok v množstve 2 až 3 kg na m2.Okolo každého kríka po výsadbe okopávame a pridávame maštaľný hnoj, ktorý zapracovávame do pôdy. Dbáme na to, aby nedošlo k zaburineniu, pretože zaburinené výsadby už ťažko dostaneme do optimálneho stavu. V priebehu vegetácie buriny odstraňujeme iba plytkou kultiváciou, pred ktorou rozhodíme v prípade potreby priemyselne hnojivo 30 až 50 g na m2. Najvhodnejší je Cererit. V prípade, že používame jednozložkové priemyselné hnojivá, pomer živín N:P:K by mal byť 2:1 :3. Nepoužívame hnojivá s vyšším obsahom chlóru.  

 

Viac na: Návod na pestovanie ríbezlí

Dodatočné parametre

Kategória: Ríbezľa červená
Balenie: prostokorenná sadenica alebo kontajner
Plant Passport: A: Ribes B: CZ-0701 C: 22/FP/0126 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: