Rakytník rešetliakový 'Kapriz'

Kód: 6097 11083 Zvoľte variant
Neohodnotené
7,90 € / ks 9,90 € / ks od 7,90 € / ks
PREDOBJEDNÁVKA JAR 2025 (>5 ks) Vypredané Zvoľte variant
Variant

Hippophae rhamnoides 'Kapriz'

Táto ruská odroda obľúbeného rakytníka sa radí medzi menej vzrastné a slabšie tŕnisté. Vytvára skôr vzpriamene rastúci, menej rozkladitý ker dorastajúci do výšky 1,5 m, podľa podmienok pestovania.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Rakytník rešetliakový 'Kapriz' - táto ruská odroda obľúbeného rakytníka sa radí medzi menej vzrastné a slabšie tŕnisté. Vytvára skôr vzpriamene rastúci, menej rozkladitý ker dorastajúci do výšky 1,5 m, podľa podmienok pestovania. Plody dozrievajú koncom júla a vďaka slabšej tŕnistosti a ľahkému odtrhnutiu sa príjemne zberajú. Sú oválne okrúhle, strednej veľkosti a sladšie ako iné odrody. Dužina je šťavnatá a príjemne aromatická. Sú vhodné ako na priamu konzumáciu, tak na ďalšie spracovanie. Na opelenie a plodnosť je nutné zakúpiť samčiu rastlinu (u nás pod názvom "Opeľovač").

Pestovanie: Nenáročná drevina, ktorá si získala obľubu hlavne vďaka mimoriadnym liečivým účinkom na ľudský organizmus. Dužinaté oranžové plody dozrievajú koncom augusta, septembra. Plody zberáme keď sú ešte tvrdé. Rakytník vyžaduje slnečné stanovište, záhradnú, priepustnú pôdu. Je plne mrazuvzdorný, a to až do -47 stupňov. Pri výsadbe dodržujeme vzdialenosť medzi rastlinami cca 2,5 – 3 m. Vďaka svojej odolnosti je rakytník používaný aj ako okrasná drevina. Plody využívame všestranne: čerstvé, mrazené, sušené. Pripravujeme z nich džúsy, šťavy, marmelády, zaváraniny. Ideálne pri oslabení organizmu, na posilnenie imunity.

Dodatočné parametre

Kategória: Rakytníky
Svetlo: Slnko
Balenie: kontajner
Plant Passport: A: Hippophae B: CZ-0701 C: 24/FP/0027 D: CZ
Plant Pasport 2: A: Hippophae B: CZ-0701 C: 23/FP/0059 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: