DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Pivonka itoh 'Going Bananas' - Paeonia itoh 'Going Bananas'

Kód: 8885283 118556 Zvoľte variant
Neohodnotené
38,90 € / ks
Vypredané Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Paeonia itoh 'Going Bananas'

Je to kríženec pivonky drevitej a pivonky čínskej. Dorastá do výšky 80 - 90 cm. Má krásne svetlé kvety, ktoré vynikajú banánovo žltou farbou, ktorá žiari už z diaľky a hneď upúta pozornosť.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Pivonka itoh 'Going Bananas' - je to kríženec pivonky drevitej a pivonky čínskej. Dorastá do výšky 80 - 90 cm. Má krásne svetlé kvety, ktoré vynikajú banánovo žltou farbou, ktorá žiari už z diaľky a hneď upúta pozornosť. Táto pivonka kvitne od polovice mája do polovice júna. Ak ju zrežete pri zemi, v lete opäť zakvitne. Listy sú tmavozelené, delené a s príchodom jesenných teplôt sa menia na bordové, oranžové, žlté a šarlátové. Je vhodná na rez.

Pestovanie: Pivonky vždy vysádzajte tak, aby mohli dýchať, ak sú zasadené príliš hlboko, môžu odumrieť. Ideálna pôda pre pivonky je vápenatá, priepustná a bohatá na živiny. Vyberte im slnečné až polotienisté miesto, pretože na príliš tmavom mieste nekvitnú dobre. Pivonky nie sú veľmi tolerantné voči častému presádzaniu a na jednom mieste môžu vydržať až 15 rokov. Samozrejme, väčšiu pozornosť venujeme zalievaniu po výsadbe, a to v prípade mladých rastlín, inak staršie pivonky dobre znášajú sucho. Väčšina pivoniek je dobre mrazuvzdorná, mladé drevnaté pivonky by sme mali na zimu chrániť tak, že k rastlinám prihrnieme asi 10 cm zeminy, a tiež je vhodné chrániť ich pred neskorými jarnými mrazmi prikrytím netkanou textíliou.

Viac na: Návod na pestovanie pivoniek

Dodatočné parametre

Kategória: Pivonky
Svetlo: Slnko, Polotieň
Balenie: kontajner
Plant Passport: A: Paeonia B: CZ-0701 C: 24/FP/0015 D: NL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: