DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Nektarinka 'Stark Red Gold' - kontajner

Kód: 123056
Neohodnotené
17,90 € / ks
Skladom (>5 ks)
Variant

Prunus persica ´Stark Red Gold´

Mimoriadne chutí neskoršia americká odroda nektárinky. Stromy rastú stredne bujne, polovzpriamene, čoskoro sa však vplyvom značných úrod veľkých plodov rozklesávajú. 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Nektarinka 'Stark Red Gold' - mimoriadne chutí neskoršia americká odroda nektárinky. Stromy rastú stredne bujne, polovzpriamene, čoskoro sa však vplyvom značných úrod veľkých plodov rozklesávajú. Ideálnym tvarom je štvrťkmeň s kotvovou korunou za použitia stredne dlhého rezu, prípadne sploštené vreteno na drôtenke. Nektárinky sú veľké (150 – 200g), takmer guľovitého tvaru, so živou atraktívnou červenou na väčšine šupky. Dužina má žltú až zlatožltú farbu a vynikajúcu silne aromatickú sladkú chuť s pripozadenými kyselinkami. Kôstka sa výborne oddeľuje od dužiny. Dozrieva 20 - 25 dní po odrode 'Redhaven' (koniec augusta). Skvelá veľkoplodá samosprašná odroda so strednými nárokmi na polohu a agrotechniku. Dobre odoláva mrazu, proti kučeravosti postačí štandardné ošetrenie.

Pestovanie: Pre nektarinky si vyberáme slnečné, dostatočne otvorené stanovište, najlepšie v nadmorskej výške do 250 m n. m., orientované na juh a chránené pred severnými vetrami. Pôda by mala byť suchšia, humózna, vápenatá a úrodná, s pH 6,5-8, stredne ťažká až piesočnato-hlinitá. Nektarinky sa môžu pestovať aj vo vyšších nadmorských výškach (nad 450 m n. m.), ale veľmi dôležitý je správny výber stanovišťa. Štvrťkmene a zákrpky sa najčastejšie vysádzajú v spone 5x3-4 m.     

Více na: Návod na pestovanie broskýň a nektariniek

Dodatočné parametre

Kategória: Nektarinky
Svetlo: Slnko
Balenie: kontajner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 24/FP/0098 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: