DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Muchovník jelšolistý cusickii

Kód: 10017 9436 Zvoľte variant
Neohodnotené
4,50 € / ks 9,90 € / ks od 4,50 € / ks
Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Amelanchier alnifolia var. cusickii

Nenáročný a samosprašný ker, ktorý v dospelosti dorastá do výšky okolo 3 m. Plodí tretím rokom po výsadbe. Na jar vykvitajú drobné, voňavé a hviezdicovité kvety, ktoré majú snehovo bielu farbu.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Muchovník jelšolistý var. cusickii - nenáročný a samosprašný ker, ktorý v dospelosti dorastá do výšky okolo 3 m. Plodí tretím rokom po výsadbe. Na jar vykvitajú drobné, voňavé a hviezdicovité kvety, ktoré majú snehovo bielu farbu. Listy sú veľké a oválne. Plody majú v priemere cca 18 mm, sú sfarbené do temne modrofialových tónov. Zrejú začiatkom júna a majú výbornú sladkú chuť, ktorá je veľmi podobná chuti čučoriedok. Sú vhodné na priamu konzumáciu. Krík svoje uplatnenie nájde aj vo forme živého plotu. Plody sú veľmi bohaté na vitamíny.

Pestovanie: Muchovník je plne mrazuvzdorný a v našich podmienkach veľmi nenáročný. Rastie a plodí takmer v každej pôde. Pre rýchlejší rast a vyššiu úrodnosť mu poskytnite kvalitnú pôdu s obsahom organických živín a vody. Muchovník raší pomerne skoro a už koncom apríla je pokrytý trsmi krásnych, aromatických bielych kvetov. Po odkvitnutí sa začínajú vyvíjať bobule, ktoré dosahujú priemer až 2 cm. Muchovníky sa pestujú pre svoje plody, majú plody bohaté na vitamíny, ktoré sa zbierajú dva až trikrát za leto a majú široké využitie. Môžu sa jesť surové, pripravovať z nich lahodné šťavy, džemy, marmelády, likéry a vína alebo sušiť do čajových zmesí. Patrí medzi medonosné rastliny.

Viac na: Návod na pestovanie muchovníka

Dodatočné parametre

Kategória: Muchovník - indiánska čučoriedka
Balenie: kontajner

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: