DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Muchovník jelšolistý

Kód: 87048
Neohodnotené
7,50 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Amelanchier alnifolia

Ovocný strom alebo ker, ktorý v záhradách dokonale spĺňa aj funkciu rastliny okrasnej. V dospelosti dorastá do výšky 3-4 metrov. Veľmi ľahko sa pestuje a udržuje (dobre znáša rez). Kvitne skoro na jar bielou až ružovkastou farbou.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Muchovník jelšolistý - ovocný strom alebo ker, ktorý v záhradách dokonale spĺňa aj funkciu rastliny okrasnej. V dospelosti dorastá do výšky 3-4 metrov. Veľmi ľahko sa pestuje a udržuje (dobre znáša rez). Kvitne skoro na jar bielou až ružovkastou farbou. Plody má tmavo červené až skoro čierne, dozrievajú v priebehu leta. Chuťovo pripomínajú čučoriedky, ale sú oveľa bohatšie na vitamíny. Listy sú sýto zelenej farby a vajcovitého tvaru. Plody sú vhodné na priamu konzumáciu ale aj na ďalšie spracovanie.

Pestovanie: Muchovník je plne mrazuvzdorný a v našich podmienkach veľmi nenáročný. Rastie a plodí takmer v každej pôde. Pre rýchlejší rast a vyššiu úrodnosť mu poskytnite kvalitnú pôdu s obsahom organických živín a vody. Muchovník raší pomerne skoro a už koncom apríla je pokrytý trsmi krásnych, aromatických bielych kvetov. Po odkvitnutí sa začínajú vyvíjať bobule, ktoré dosahujú priemer až 2 cm. Muchovníky sa pestujú pre svoje plody, majú plody bohaté na vitamíny, ktoré sa zbierajú dva až trikrát za leto a majú široké využitie. Môžu sa jesť surové, pripravovať z nich lahodné šťavy, džemy, marmelády, likéry a vína alebo sušiť do čajových zmesí. Patrí medzi medonosné rastliny.

Viac na: Návod na pestovanie muchovníka

Dodatočné parametre

Kategória: Muchovník - indiánska čučoriedka
Balenie: prostokorenný krík
Tvar a výšky: 2-letá sadenica
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: