Mäta jahodová

Kód: 3677
Neohodnotené
2,50 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Mentha species

Vytrvalá bylinka dorastajúca do výšky 50 cm. Vyznačuje sa menšími, svetlozelenými listami a fialovými kvetmi, ktoré sa objavujú od júla do augusta. Rastie rozložitým a plazivým spôsobom, najmä do šírky. Celá rastlina vonia po jahodách a mentole. Je vhodná do dezertov, ovocných šalátov, čajov, rôznych nápojov a koktailov. Listy sú veľmi dekoratívne, a tak sa používajú ako ozdoba na dezertoch. Mäta je prospešná pri tráviacich ťažkostiach, uvoľňuje kŕče, zlepšuje chuť do jedla, upokojuje podráždený žlčník, posilňuje nervový systém a pôsobí ako mierne afrodiziakum. Odvar sa používa pri bolestiach zubov.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Mäta jahodová- vytrvalá bylinka dorastajúca do výšky 50 cm. Vyznačuje sa menšími, svetlozelenými listami a fialovými kvetmi, ktoré sa objavujú od júla do augusta. Rastie rozložitým a plazivým spôsobom, najmä do šírky. Celá rastlina vonia po jahodách a mentole. Je vhodná do dezertov, ovocných šalátov, čajov, rôznych nápojov a koktailov. Listy sú veľmi dekoratívne, a tak sa používajú ako ozdoba na dezertoch. Mäta je prospešná pri tráviacich ťažkostiach, uvoľňuje kŕče, zlepšuje chuť do jedla, upokojuje podráždený žlčník, posilňuje nervový systém a pôsobí ako mierne afrodiziakum. Odvar sa používa pri bolestiach zubov.

 

Pestovanie: mäta sa pestuje ľahko. Má rada slnečné stanovište bez priameho slnka alebo polotienisté stanovište s bohatou, vlhkou a priepustnou pôdou. Vlhkosť je pre rastlinu veľmi dôležitá, preto ju pravidelne zalievajte. Ak ju chceme pestovať v nádobe, mali by sme ju občas prihnojiť. Je mrazuvzdorná, ale v chladnejších oblastiach ju odporúčame prikryť kríkom.

Dodatočné parametre

Kategória: Bylinky, korenie, liečivky
Balenie: kontajner p9 a väčší
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: