Marhuľa 'Krasun Kijowskij'

Kód: 4282
Neohodnotené
17,40 € / ks
Vypredané
Variant

Prunus armeniaca 'Krasun Kijowskij'

Novšia odroda, dozrieva krátko po odrode Goldrich, t. j. na prelome júla a augusta. Plody sú veľké, vážia až 50 g, oranžovej farby s hladkou šupkou. Tvar je široko oválny. Dužina má žltú farbu a pevnú konzistenciu. 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Marhuľa 'Krasun Kijowskij' - novšia odroda, dozrieva krátko po odrode Goldrich, t. j. na prelome júla a augusta. Plody sú veľké, vážia až 50 g, oranžovej farby s hladkou šupkou. Tvar je široko oválny. Dužina má žltú farbu a pevnú konzistenciu. Chuť je sladká s príjemnou kyslosťou. Kôstky sa dajú ľahko oddeliť. Plody sa môžu použiť na priamu konzumáciu, ako aj na ďalšie spracovanie. Veľmi dobre znáša prepravu - netrpí otlakmi. Veľmi vhodná na pálenie

Pestovanie: Marhule preferujú skôr suchšiu pôdu, s neutrálnou reakciou okolo pH 7, ľahšieho typu. Ťažká pôda príliš zaťažuje korene marhúľ. Stanovište vyberieme dostatočne teplé, svetlé a slnečné. Pre tento ovocný druh je najvhodnejšie pestovanie v nadmorských výškach okolo 350 m.n.m, s priemernou ročnou teplotou okolo 8,5 °C. Možno ho pestovať aj vo vyšších polohách (400-450 m.n.m.) s priemernou ročnou teplotou 7 ° C, ale je nutné zvoliť vhodnú odrodu a podnož a najlepšie juhozápadnú alebo západnú stranu, kde teploty najmenej kolíšu. V každom prípade sa vyhneme veterným stanovištiam a mrazovým kotlinám. Marhule pestujeme najčastejšie v dvoch tvaroch - ako štvrťkmeň s voľne rastúcou korunou a terminálom, tu sa odporúča spôn 6x4-5m, alebo ako voľne rastúce zákrsky s dutou korunou (bez terminálu), tu sa odporúča spôn 5x3-4m.

Viac na: Návod na pestovanie marhúľ

Dodatočné parametre

Kategória: Marhule
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0087 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: