Marhuľa 'Bergeron'

Kód: 1878 51066 51067 Zvoľte variant
Neohodnotené
12,90 € / ks
Skladom (>5 ks) Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Prunus armeniaca 'Bergeron'

Marhuľa Bergeron, odroda pôvodom z Francúzska, netrpí žiadnymi chorobami, je veľmi dobre odolná voči mrazu, v dreve aj v kvete, je stredne náročná na stanovište. 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Marhuľa 'Bergeron' - odroda pôvodom z Francúzska, netrpí žiadnymi chorobami, je veľmi dobre odolná voči mrazu, v dreve aj v kvete, je stredne náročná na stanovište. Plody sú stredne veľké až veľké, guľato oválne, oranžovožltej farby so svetločerveným líčkom. Dužina je sýtooranžová, pevná, ľahko sa oddeľuje od kôstky, rozplýva sa a chutí veľmi dobre a sladko. Dozrieva koncom júla. Ovocie je určené na priamu konzumáciu.  

Pestovanie: Marhule uprednostňujú suchšiu pôdu s neutrálnou reakciou okolo pH 7, ľahšieho typu. Ťažká pôda príliš zaťažuje korene marhúľ. Miesto by malo byť dostatočne teplé, svetlé a slnečné. Najlepšia poloha pre tento ovocný druh je v nadmorskej výške približne 350 m n. m., s priemernou ročnou teplotou približne 8,5 °C. Môže sa pestovať aj vo vyšších nadmorských výškach (400 - 450 m n. m.) s priemernou ročnou teplotou 7 °C, ale je potrebné zvoliť vhodnú odrodu a podpník a najlepšie juhozápadnú alebo západnú stranu, kde teploty kolíšu najmenej. V každom prípade sa vyhýbajte veterným lokalitám a mrazovým kotlinám. Marhule sa najčastejšie pestujú v dvoch formách - ako štvrťkmeň s voľne rastúcou korunou a terminálom, tu sa odporúča spona 6x4-5 m, alebo ako voľne rastúca koruna s dutou korunou (bez terminálu), tu sa odporúča spona 5x3-4 m. 

Viac na: Návod na pestovanie marhúľ

 

Dodatočné parametre

Kategória: Marhule
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0142 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: