Lieska 'Sivri Giagli'

Kód: 81386
Neohodnotené
8,70 € / ks
Vypredané
Variant

Corylus avellana ´Sivri Giagli'

Turecká odroda so stredne veľkými, podlhovastými, svetlohnedými plodmi. Škrupina je tenká, ľahko praskne. Jadierko má sladkú chuť. Celkovo je svieža, chutná, zaberá 53 % ovocia. Dozrieva koncom septembra a začiatkom októbra. Plodí skoro a veľmi hojne a je plne mrazuvzdorná. Ideálne je pestovať dva rôzne kríky, aby sa zabezpečila vyššia úroda. Dorastá do výšky 3 - 4 m.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Líska 'Sivri Giagli' - Turecká odroda so stredne veľkými, podlhovastými, svetlohnedými plodmi. Škrupina je tenká, ľahko praskne. Jadierko má sladkú chuť. Celkovo je svieža, chutná, zaberá 53 % ovocia. Dozrieva koncom septembra a začiatkom októbra. Plodí skoro a veľmi hojne a je plne mrazuvzdorná. Ideálne je pestovať dva rôzne kríky, aby sa zabezpečila vyššia úroda. Dorastá do výšky 3 - 4 m.

Pestovanie: Vhodnou sú ľahšie, hlinito-piesočnaté pôdy. Nevhodné sú hutné, ílovité, ťažké a podmáčané pôdy, kde lieska veľmi trpí a ľahšie podľahne napríklad jarným mrazíkom. Aj preto je lepšia výsadba počas teplej jesene, keď rastlina dostane možnosť do prvých mrazov sa zakoreniť. V jeseni sadené dreviny zachytia zimnú vlahu a tiež čiastočne zakorenia. Lieska začína pravidelne rodiť v štvrtom až piatom roku.
Väčšina kultivarov liesky sa opeľuje cudzím peľom, preto zásadne vysádzame viac kultivarov. Na jar a v jeseni novo vysadeným sadeniciam skrátime výhonky na 4 až 6 púčikov. V dospelosti vystrihujeme len zahusťujúce a poškodené výhony.

Viac na: Návod na pestovanie kríkových liesok

Dodatočné parametre

Kategória: Lieskové orechy
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balenie: prostokorenná sadenica alebo kontajner
Plant Passport: A: Corylus B: CZ-0701 C: 23/FP/001O D: GR

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: