Levanduľa prostredná ´Grosso´ - Lavandula x intermedia ´Grosso´

Kód: 0924 999749 Zvoľte variant
Neohodnotené
5,20 € / ks 3,71 € / ks od 3,71 € / ks
Vypredané Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Lavandula x intermedia 'Grosso'

Veľmi obľúbený, bujne rastúci kultivar levandule, ktorý dorastá do výšky až 80 cm. Typické, fialovo-modré kvety nakvitajú na dlhých a husto olistených stonkách, a to od júla do augusta.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Levanduľa prostredná 'Grosso' - veľmi obľúbený, bujne rastúci kultivar levandule, ktorý dorastá do výšky až 80 cm. Typické, fialovo-modré kvety nakvitajú na dlhých a husto olistených stonkách, a to od júla do augusta. Po okolí šíri výraznú arómu. V priaznivých podmienkach neopadáva. Listy sú úzke, čiarkovité a skôr svetlo zelené so striebristým odleskom. Je vhodná do akejkoľvek trvalkovej výsadby, do skaliek a taktiež na pestovanie v nádobe. Vhodná ako sušená dekorácia. Ide o veľmi obľúbenú trvalku, ktorá svoje uplatnenie nájde všade.

Pestovanie: Levanduľu vysádzajte do ľahších, suchých, dobre odvodnených piesočnatých pôd, ale znáša aj kamenisté pôdy. V ťažších pôdach, ktoré nasávajú zimnú vlhkosť a mokro uhynie. Vyberte si slnečné a teplé miesto. Odporúča sa odstrániť kvety a celý krík mierne zostrihať a na jar, v marci a apríli, ho zostrihať hlbšie, aby bola rastlina krajšia. Rastlina je mrazuvzdorná, ale v tuhších zimách a na ochranu pred zimnou vlhkosťou je lepšie ju na jeseň mulčovať, prikryť zavesenými vetvičkami atď. Pri pestovaní v nádobách si dajte pozor na zamrznutie rastliny (nádoba musí byť chránená pred mrazom).

Dodatočné parametre

Kategória: Trvalky a skalničky
Stanoviště: Suchá půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 60-80
Balenie: kontajner
Plant Passport: A: Lavandula B: CZ-0701 C: 24/FP/0137 D: NL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: