DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Kanadská čučoriedka 'Early Blue'

Kód: 45017 0285 Zvoľte variant
Neohodnotené
4,90 € / ks 9,90 € / ks od 4,90 € / ks
Skladom (>5 ks) Vypredané Zvoľte variant
Variant

Vaccinium corymbosum ´Early Blue´

Veľmi kvalitná odroda, výška kríka dosahuje 150-180 cm, je odolná voči zimným mrazom. Bobule sú veľké, mierne sploštené, bledomodré, pevné, aromatické a sladkokyslé

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Kanadská čučoriedka ´Early Blue´ - veľmi kvalitná odroda, výška kríka dosahuje 150-180 cm, je odolná voči zimným mrazom. Bobule sú veľké, mierne sploštené, bledomodré, pevné, aromatické a sladkokyslé. Plody začínajú dozrievať v prvej polovici júla a sú vhodné na priamu konzumáciu a ďalšie spracovanie. Z jedného kríka sa dá získať až 6 litrov čučoriedok. Na opelenie je potrebné zasadiť aspoň dva kríky, najlepšie iné odrody.   

Pestovanie: Vysaďte veľkoplodé čučoriedky alebo kanadské čučoriedky na slnečnom mieste. Výnimočne do polotieňa a to tam, kde by slnko bolo príliš ostré a hrozil by úpal od slnka. Slnečné svetlo ovplyvňuje chuť plodov a intenzitu farby listov na jeseň. Kanadské čučoriedky potrebujú kyslú pôdu, najlepšou možnosťou je vykopať jamu s rozmermi 0,5 x 0,5 x 0,5 m, potom ju vystlať fóliou a urobiť do nej niekoľko malých otvorov. Otvor vyplňte čistou rašelinou zmiešanou so substrátom z čučoriedok, aby ste kríkom v počiatočných fázach rastu priniesli čo najväčší úžitok. Čučoriedky majú radšej vyššiu vlhkosť. Rastliny si nevyžadujú pravidelný rez, ale približne po 4 až 5 rokoch odstráňte odumreté konáre. 

Viac na: návod na pestovanie čučoriedok

Dodatočné parametre

Kategória: Čučoriedky
Svetlo: Slnko, Polotieň
Balenie: kontajner
Plant Passport: A: Vaccinium B: CZ-0701 C: 24/FP/0012 D: PL
Plant Pasport 2: A: Vaccinium B: CZ-0701 C: 24/FP/0008 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: