Jahodník ´Delizzimo´

Kód: 8885388
Neohodnotené
4,30 € / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Fragaria ananassa 'Delizzimo'

Jobľúbený jahôd, ktorý je vhodný na pestovanie v záhone aj v nádobe. Dorastá do výšky okolo 30 cm. Úroda je každoročne stabilná a vysoká. Plody dozrievajú už od júna, podľa aktuálnych podmienok.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jahody 'Delizzimo' - jobľúbený jahôd, ktorý je vhodný na pestovanie v záhone aj v nádobe. Dorastá do výšky okolo 30 cm. Úroda je každoročne stabilná a vysoká. Plody dozrievajú už od júna, podľa aktuálnych podmienok. Sú stredne veľké, tvarovo kužeľovité a jasne červené. Chuťovo sú výborné, sladké, šťavnaté a aromatické. Táto odroda je dobre mrazuvzdorná. Plody sú vhodné na priamu konzumáciu ale aj na ďalšie spracovanie.

Pestovanie: Jahodníkom svedčí mierne kyslé prostredie, preto je vhodné do miesta výsadby zavčasu primiešať rašelinový substrát a premiešať ho so súčasnou zeminou. Pokiaľ vieme už na jeseň, že nás čaká jarná výsadba, môžeme miesto pripraviť tým, že zapravíme dobre odležaný hnoj, či kompost. Ak sme toto nestihli, možno zapracovať kompost (hnoj nie) ešte dva až tri týždne pred samotnou jarnou výsadbou. Dôležité je pridať aj základné hnojivá, typu Cererit a NPK. Vyhneme sa hnojivám s obsahom chlóru, ktorý jahodníkom nesvedčí. Ako výhodné sa tiež javí pestovanie rastlín na čiernej netkanej textílii, ktorá zadržuje teplo a vlhkosť, a zmierňuje tak potrebu zálievky a zároveň zabraňuje tvorbe burín. Avšak v tomto prípade musíme počítať s tým, že odnože samé nezakorenia (nedostanú sa cez fóliu) a my ich tak musíme odoberať a presádzať. Vysádzame ich v spone 0,25-0,3mx1m.   

Viac na: Návod na pestovanie jahôd

Dodatočné parametre

Kategória: Stáleplodiace jahody
Balenie: kontajner p13
Plant Pasport: A: Fragaria B: CZ-0701 C: 24/FP/0140 D: CZ
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: