Jabloň 'Topaz'

Kód: 0226 43336 Zvoľte variant
Neohodnotené
8,90 € / ks 9,90 € / ks od 8,90 € / ks
Skladom (>5 ks) Vypredané Zvoľte variant
Variant

Malus domestica 'Topaz'

Elitná rezistentná takmer globálna odroda pochádza z kríženia 'Rubín' a 'Vanda'. Z obchodnej siete pozná 'Topaz' skoro každý spotrebiteľ, ani stále nové a nové odrody nemení nič na jeho obľube, ktorá je založená na dlhej skladovateľnosti a výbornej chuti s typickým rezom.

 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň 'Topaz' - elitná rezistentná takmer globálna odroda pochádza z kríženia 'Rubín' a 'Vanda'. Z obchodnej siete pozná 'Topaz' skoro každý spotrebiteľ, ani stále nové a nové odrody nemení nič na jeho obľube, ktorá je založená na dlhej skladovateľnosti a výbornej chuti s typickým řízem. Stromy rastú stredne bujne, rozložito, s bohatou tvorbou krátkeho a stredne dlhého plodného obrastu. Jablká sú väčšie, plocho guľovitá, základnú žltú farbu prekrýva jasne červené žíhanie. řízem. Jablká zberáme začiatkom októbra a optimálne konzumné obdobie trvá od decembra do apríla výborne odoláva všetkým hubovým chorobám.

Pestovanie: Vyberáme slnečné a teplé stanovištia, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1mx60cm alebo 80x80x100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Podľa potreby upravte zvolenú pôdu - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte hlinitú pôdu. Pridajte aj odležaný hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.  

Viac na: Návod na pestovanie jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Zimné jablone
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Malus B: CZ-4282 C: 25/FP/0030 D: PL

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: