Jabloň 'Hana'

Kód: 4543 4313 42573 Zvoľte variant
Neohodnotené
9,90 € / ks 9,90 € / ks 10,80 € / ks od 9,90 € / ks
Vypredané Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Malus domestica 'Hana'

Letná jabloň, ktorá bola vyšľachtená v Českej republike. Je to kríženec jablone Prima a Krasava. Odroda je odolná proti chrastavitosti a stredne odolná proti múčnatke. Je vhodná pre pestovateľov vo všetkých regiónoch. Plody sú stredne veľké. Šupka je žltá a pokrytá karmínovočerveným žilkovaním. Dužina je belavá, jemná, šťavnatá a aromatická. Plody dozrievajú začiatkom augusta a dajú sa skladovať približne 3 týždne.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň 'Hana' - letná jabloň, ktorá bola vyšľachtená v Českej republike. Je to kríženec jablone Prima a Krasava. Odroda je odolná proti chrastavitosti a stredne odolná proti múčnatke. Je vhodná pre pestovateľov vo všetkých regiónoch. Plody sú stredne veľké. Šupka je žltá a pokrytá karmínovočerveným žilkovaním. Dužina je belavá, jemná, šťavnatá a aromatická. Plody dozrievajú začiatkom augusta a dajú sa skladovať približne 3 týždne.

Pestovanie: Vyberte slnečné a teplé stanovište, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1 × 60 cm alebo 80 × 80 × 100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Vybranú pôdu upravte podľa potreby - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte ílovitú pôdu. Pridajte tiež hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.

 

Viac na:  Návod na pestovanie jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Letné jablone
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: