DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Jabloň 'Galmac'

Kód: 721574
Neohodnotené
14,90 € / ks
Vypredané
Variant

Malus domestica 'Galmac'

Nová letná odroda vyšľachtená vo Švajčiarsku krížením odrôd Gala a Jerseymac. Plody sú stredne veľké, s hmotnosťou do 150 g. Základná farba šupky je žltá, s výrazným jasne červeným líčkom. Dužina je mäsitá, chrumkavá a šťavnatá. Chuť je sladkokyslá so zaujímavou karamelovou arómou. Zber sa uskutočňuje koncom júla. Skladované plody vydržia (v závislosti od kvality) 1 - 2 mesiace. Odroda je veľmi odolná proti chrastavitosti a múčnatke.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň 'Galmac' - nová letná odroda vyšľachtená vo Švajčiarsku krížením odrôd Gala a Jerseymac. Plody sú stredne veľké, s hmotnosťou do 150 g. Základná farba šupky je žltá, s výrazným jasne červeným líčkom. Dužina je mäsitá, chrumkavá a šťavnatá. Chuť je sladkokyslá so zaujímavou karamelovou arómou. Zber sa uskutočňuje koncom júla. Skladované plody vydržia (v závislosti od kvality) 1 - 2 mesiace. Odroda je veľmi odolná proti chrastavitosti a múčnatke.

 

Pestovanie: Vyberte slnečné a teplé stanovište, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1 × 60 cm alebo 80 × 80 × 100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Vybranú pôdu upravte podľa potreby - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte ílovitú pôdu. Pridajte tiež hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.

Viac na:  Návod na pestovanie jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Letné jablone
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 22/FP/0133 D: SK

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: