DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Jabloň 'Banánové zimné'

Kód: 42216
Neohodnotené
12,90 € / ks
Vypredané
Variant

Malus domestica 'Banánové zimní'

Zimná odroda, ktorá vznikla v 19. storočí v USA. Vyžaduje teplejšie polohy a úrodnú pôdu. Je menej odolná voči mrazu a stredne odolná proti chorobám. Úrodnosť je vysoká a takmer pravidelná. Plody sú väčšie, šupka je žltá a na slnečnej strane majú karmínovo červené líčko. Dužina je sladká a aromatická a má veľmi aromatickú chuť. Má výraznú vôňu. Plody sa zbierajú v polovici októbra, dozrievajú v decembri a vydržia do apríla.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň ´Banánové zimné´ - zimná odroda, ktorá vznikla v 19. storočí v USA. Vyžaduje teplejšie polohy a úrodnú pôdu. Je menej odolná voči mrazu a stredne odolná proti chorobám. Úrodnosť je vysoká a takmer pravidelná. Plody sú väčšie, šupka je žltá a na slnečnej strane majú karmínovo červené líčko. Dužina je sladká a aromatická a má veľmi aromatickú chuť. Má výraznú vôňu. Plody sa zbierajú v polovici októbra, dozrievajú v decembri a vydržia do apríla.

 

Pestovanie: Vyberte slnečné a teplé stanovište, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1 × 60 cm alebo 80 × 80 × 100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Vybranú pôdu upravte podľa potreby - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte ílovitú pôdu. Pridajte tiež hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.

Viac na:  Návod na pestovanie jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Zimné jablone
Balenie: prostokorenný stromček alebo kontajner
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 22/FP/0143 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: