Jabloň 'Orangecrisp'

Kód: 721851 102725 Zvoľte variant
Neohodnotené
12,90 € / ks 19,90 € / ks od 12,90 € / ks
Vypredané Skladom (2 ks) Zvoľte variant
Variant

Malus domestica 'Orangecrisp'

Zimná odroda, je to kríženec Fuji x Heliodor. Plody sú stredne veľké, guľovité. Základná farba je žltá, 70-100 % je pokrytých oranžovo-červenou farbou. Dužina je žltkastá, veľmi pevná a chrumkavá. Chuť je aromatická, s vyváženou sladkokyslou chuťou. Zber sa začína v polovici októbra, približne 10 dní po Golden Delicious. Uskladnená vydrží až do februára. Odroda je odolná voči chrastavitosti a tolerantná voči múčnatke.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň 'Orangecrisp' -  zimná odroda, je to kríženec Fuji x Heliodor. Plody sú stredne veľké, guľovité. Základná farba je žltá, 70-100 % je pokrytých oranžovo-červenou farbou. Dužina je žltkastá, veľmi pevná a chrumkavá. Chuť je aromatická, s vyváženou sladkokyslou chuťou. Zber sa začína v polovici októbra, približne 10 dní po Golden Delicious. Uskladnená vydrží až do februára. Odroda je odolná voči chrastavitosti a tolerantná voči múčnatke.

 

Pestovanie: Vyberáme slnečné a teplé stanovištia, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1mx60cm alebo 80x80x100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Podľa potreby upravte zvolenú pôdu - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte hlinitú pôdu. Pridajte aj odležaný hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.   

Viac na:  Návod na pestovanie jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Zimné jablone
Balenie: prostokorenný stromček alebo kontajner
Plant Passport: A: Malus B: CZ-0701 C: 22/FP/0087 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: