Jabloň 'Londýnské'

Kód: 128716
Neohodnotené
12,90 € / ks
PREDOBJEDNÁVKA JAR 2025 (>5 ks)
Variant

Malus domestica 'Londýnské'

Staroanglická legenda z Norfolku, ktorá bola prvýkrát popísaná už v roku 1580! V Čechách vošla v známosť ako Londýnsky jadrovák av Európe pod názvami London Pepping a Londoner Pepping.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Jabloň 'Londýnské' - staroanglická legenda z Norfolku, ktorá bola prvýkrát popísaná už v roku 1580! V Čechách vošla v známosť ako Londýnsky jadrovák av Európe pod názvami London Pepping a Londoner Pepping. Jablká sú veľké (bežne 200g), ploche guľovitá, s nápadne vystúpenými rebrami predovšetkým v kalíšnej časti. Základnú žltú farbu kryje na oslnenej časti tmavšia červená. Hutná dužina má príjemne sladko navinulú lahodnú chuť, tak príznačnú pre dezertné staroanglické odrody. Plodnosť nastupuje tretím rokom po výsadbe, je bohatá a pravidelná. „Londýnske“ zberáme začiatkom až v polovici októbra, do konzumu dospieva začiatkom decembra, v dobrej kondícii vydrží až do apríla.

Pestovanie: Vyberáme slnečné a teplé stanovištia, najlepšie orientované na juh, s pôdou dostatočne bohatou na živiny, ľahkou, dobre odvodnenou, vlhkou, ale nie premočenou. Jablone uprednostňujú neutrálnu až mierne kyslú pôdu. Je dôležité vopred pripraviť miesto na výsadbu. Vykopte jamu s rozmermi približne 1mx60cm alebo 80x80x100 v prípade ťažkej ílovitej pôdy. Podľa potreby upravte zvolenú pôdu - do ťažšej pôdy pridajte piesok a do príliš ľahkej pôdy pridajte hlinitú pôdu. Pridajte aj odležaný hnoj alebo záhradný substrát, ktorý už obsahuje vhodné hnojivá.   

Viac na: Návod na pestovania jabloní

Dodatočné parametre

Kategória: Zimné jablone
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Malus B: CZ-4282 C: 25/FP/0029 D: HU

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: