Hruška 'President Mas'

Kód: 727731
Neohodnotené
14,90 € / ks
Vypredané
Variant

Pyrus communis 'President Mas'

Zimná odroda hrušky, ktorá je veľmi obľúbená. Odolnosť voči mrazu a chorobám je vysoká. Plody majú typický hruškovitý tvar. Šupka je hrubá, tvrdá a nie je lesklá. Spočiatku sivozelená, neskôr žltozelená a na slnečnej strane mierne začervenaná. Postupne sa na nej vytvárajú narezané škvrny. Dužina je žltá, zrnitá a veľmi príjemne voňavá. Je jemná až maslová, mierne pikantná a korenistá. Plody sa zbierajú v októbri alebo začiatkom novembra. Zrelosť trvá približne mesiac.

 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Hruška 'President Mas' - zimná odroda hrušky, ktorá je veľmi obľúbená. Odolnosť voči mrazu a chorobám je vysoká. Plody majú typický hruškovitý tvar. Šupka je hrubá, tvrdá a nie je lesklá. Spočiatku sivozelená, neskôr žltozelená a na slnečnej strane mierne začervenaná. Postupne sa na nej vytvárajú narezané škvrny. Dužina je žltá, zrnitá a veľmi príjemne voňavá. Je jemná až maslová, mierne pikantná a korenistá. Plody sa zbierajú v októbri alebo začiatkom novembra. Zrelosť trvá približne mesiac.

Pestovanie: Vyberte slnečné a teplé miesto, chránené pred vetrom (najmä veľkoplodé odrody môžu ľahko zhodiť plody) a najlepšie orientované na juh alebo juhozápad. Pôda by mala byť stredne ťažká, dobre odvodnená - hrušky neznášajú vysokú hladinu podzemnej vody. Nemala by dosahovať výšku približne 1,8 m pri pestovaní na sadeniciach a 1,2 m pri pestovaní na kdouľových podpníkoch. Pri výsadbe väčšieho počtu hrušiek dodržiavajte spon 3,5 × 3,5 m - 8 × 8 m (v závislosti od zvoleného podpníka, a teda budúcej výšky stromu).

Viac na: Návod na pestovanie hrušiek

Dodatočné parametre

Kategória: Ovocné stromy
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport: A: Pyrus B: CZ-0701 C: 22/FP/0159 D: CZ

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: