DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Hlohyňa šarlátová 'Red Cushion'

Kód: 842549
Neohodnotené
4,30 € –30 %
cushion
4,30 € –30 % 3 € / ks
Skladom (>5 ks)

Pyracantha coccinea ´Red Cushion´

Stálozelený krík dorastajúci do výšky 3 m. Listy sú tmavozelené, od mája do júna sa objavujú čisto biele. Na konci leta ich nahradia jasne červené bobule, ktoré vydržia až do zimy.

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Hlohyňa šarlátová ´Red Cushion´ - stálozelený krík dorastajúci do výšky 3 m. Listy sú tmavozelené, od mája do júna sa objavujú čisto biele. Na konci leta ich nahradia jasne červené bobule, ktoré vydržia až do zimy. Sú vhodné na ďalšie spracovanie - výrobu džemov, kompótov a i. Rastlina sa dá použiť do živých plotov, pekne vyzerá aj ako solitér.

Pestovanie: Znáša takmer akúkoľvek pôdu a na zachovanie všetkých listov v zime je vhodné, ale nie nevyhnutné, chránené miesto. V každom prípade bude vďačná za dobrú pôdu - bude hustejšia a bude bohatšie kvitnúť. Plne mrazuvzdorný do približne -27 °C.

Dodatočné parametre

Kategória: Okrasné stromy a kríky - ostatné
Balenie: kontajner p9
Plant Pasport: A: Pyracantha B: CZ-0701 C: 24/FP/0010 D: NL
Nevypĺňajte toto pole:
MS Avatar autora hloh vs. hlohyňa 31.3.2023 14:32
pozor hloh nie je totožný s hlohyňou, prosím upravte si popis, pozri: https://www.denik.cz/zahrada/jaky-je-rozdil-mezi-hlohem-a-hlohyni-jeden-ker-leci-druhy-radeji-nejezte-20181015.html
Odpovedať
M Avatar autora jedlé 8.11.2024 16:49
Bobule Pyracantha coccinea, známej aj ako ohnivé tŕnie, sú technicky jedlé, ale nie sú bežne konzumované kvôli ich horkej chuti. Často sa používajú na výrobu džemov alebo omáčok po varení, čo pomáha znížiť ich horkosť. Je však dôležité poznamenať, že konzumácia veľkého množstva surových bobúľ môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti. Takže, aj keď nie sú toxické, je najlepšie ich konzumovať s mierou a ideálne po tepelnej úprave.