DOPRAVA ZADARMO DO KONCA NOVEMBRA PLATÍ PRE OBJEDNÁVKY NAD 20 EUR

Čerešňa 'Helga'

Kód: 8885329 2180 2181 Zvoľte variant
Neohodnotené
12,90 € / ks 12,90 € / ks 14,90 € / ks od 12,90 € / ks
Skladom (>5 ks) Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Prunus avium 'Helga'

Tmavá, cudzoopelivá čerešňa, pôvodom z Českej republiky, vhodnými opeľovačmi sú čerešne "Vanda" a "Rivan". Plody sú stredne veľké, s tmavou, mäkkou dužinou. Dozrieva v 2. čerešňovom týždni (8.6.-18.6.). 

Detailné informácie

6000 DRUHOV RASTLÍN
6000 DRUHOV RASTLÍN
ODOSIELAME OKAMŽITE
ODOSIELAME OKAMŽITE
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
ŠPECIALISTI NA OVOCNÉ STROMY
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE
VZRASTLÉ STROMY NA SKLADE

Podrobný popis

Čerešňa 'Helga' - tmavá, cudzoopelivá čerešňa, pôvodom z Českej republiky, vhodnými opeľovačmi sú čerešne "Vanda" a "Rivan". Plody sú stredne veľké, s tmavou, mäkkou dužinou. Dozrieva v 2. čerešňovom týždni (8.6.-18.6.). Vysádzajte ich na slnečné miesta, do dobre odvodnených, stredne ťažkých pôd s dostatkom vápnika.

Čerešňa štepená na podpníku Gisela 5 je o 50 % menšia ako na bežnom podpníku, výška stromu v dospelosti je približne 3 m. Prvé 3 - 4 roky potrebuje oporu.Na podpníku Gisela 6 je rast o 40 % menší ako na bežnom podpníku. Vhodná do všetkých pôd. Popis bežných podpníkov nájdete tu.

Pestovanie: Vyhovuje im nadmorská výška od 250 do 400 m n. m., priemerná ročná teplota približne 8 °C a celkové zrážky približne 550 mm. Vyššie množstvo zrážok vedie k častejšiemu praskaniu plodov. Dobre rastú v suchších pôdach, preto si vyberajte vyššie položené miesta s dobre odvodnenou, skôr hlinitou pôdou. Miesto by malo byť slnečné, teplé, chránené pred vetrom a mrazom, s dobrou cirkuláciou vzduchu. Skoré odrody vysádzajte do suchších pôd a neskoršie odrody do vlhkejších pôd. Čerešne a višne sa zakoreňujú veľmi plytko, približne 1,5 m. Pôda má optimálne pH 6,5 až 8, primerane vápenatá.

Viac na: Návod na pestovanie čerešní a višní

Dodatočné parametre

Kategória: Čerešne
Svetlo: Slnko
Balenie: prostokorenný stromček
Plant Passport:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: